Tisztaszoftver program

A Tisztaszoftver Program keretében a Kormányzati Információs és Fejlesztési Ügynökség és a Microsoft között létrejött megállapodás alapján a programban részt vevő felsőoktatási intézmények hallgatói akár öt számítógépre és mobileszközre tölthetik le ingyen az Office 365 Pro Plus legújabb, jogtiszta verzióját. A regisztrálók 1 TB OneDrive tárhelyet is kapnak a szoftverek mellé.

A regisztráció menete:

Oktatási azonosító

Az oktatási azonosító szám a hallgató tanulmányait végigkisérő, a diákigazolványon is megtalálható, fix 7-es számjeggyel kezdődő, 11 számjegyből álló azonosító szám. Az Office 365 regisztrációhoz szükséges azonosító, a Neptun rendszerbe való belépés után a Saját adatok menü Személyes adatok menüpontján is megtalálható.

Hallgatói regisztráció az O365 oldalon

Az Oktatási Hivatal Office 365 regisztrációs oldalán az Office 365 tanulóknak, hallgatóknak blokkban válasszuk ki a Tanuló / hallgató vagyok és magam nevében szeretnék regisztrálni pontot, majd írjuk be az oktatási azonosítót, a születési dátumot és emailcímét al a regisztrációhoz. Az érintettek a regisztráció során egyben kérelmezik és hozzájárulnak ahhoz, hogy a programcsomag igénybevételére történő jogosultságot az adatkezelő közhiteles nyilvántartásból ellenőrizze. Sikeres regisztráció esetén a hallgatói jogviszony érvényességének megerősítését követően a rendszer létrehozza a hallgatóhoz kapcsolódó fiókot és annak kezdő jelszavát, melynek eredményeképpen a Microsoft Office 365 programcsomag letöltése lehetővé válik.