Pénzügyi kérelmek

Pénzügyekkel kapcsolatos kérvényeidet a Neptun Tanulmányi rendszeren keresztül a megfelelő leadási időszakban tudod beadni. Kérjük, figyelmesen olvasd el a Neptun kezdőoldaláról letölthető felhasználói segédletet, melyben a kérvények kezeléséhez és a pénzügyi műveletek végzéséhez egyaránt segítséget kapsz.

A javításra visszaküldött kérvényeket az Ügyintézések / Kérvények / Leadott kérvények fülön a javításra visszaküldött kérvény sorának jobb oldali végén a + jelre kattintva kell javítani.

Ügyelj arra, hogy a díjköteles kérvények esetében csak a kiírt tétel teljesítetté válása után kezdődik meg a kérvény feldolgozása. A különböző kérvénytípusok a tanév során különböző időszakban válnak aktívvá.

Átsorolási kérelem (finanszírozási formák között)

Díjmentes! Az átsorolási döntést minden év július 31. napjáig, tanévenként egyszer kell meghozni. Ha az adott félévhez tartozó kredit teljesítésére július 31-ét követően kerül sor, és a Főiskola betölthető magyar állami ösztöndíjas hellyel rendelkezik, akkor az átsorolási döntést ennek figyelembevételével kell felülvizsgálni és szükség esetén módosítani.

Önköltséges képzésről a tanulmányi eredmény alapján módod van állami ösztöndíjas státuszba kérni az átsorolásodat, amennyiben az intézményben felszabadul ilyen hely. Ezt a TO hivatalból is figyeli, a tanulmányi ügyintéződ értesíteni fog, ha lehetőség nyílik az átsorolásodra.

Az állami ösztöndíjas képzésről az önköltséges képzésre történő átsorolásodat tanulmányi eredménytől függetlenül a képzés teljes időszaka alatt kérheted a regisztrációs héten.

Szociális támogatás iránti kérelem

  • A teljes leírás hamarosan elérhető!

Fizetési kedvezmény iránti rektori méltányossági kérelem

A rektor a Hallgatói Szociális és Ösztöndíj Bizottság egyetértésével, a hallgató szociális helyzetére és tanulmányi eredményére tekintettel – a Neptun rendszerben leadható kérelemre – a befizetés határidejének és módjának egyidejű megállapításával részletfizetési kedvezményt, vagy fizetési haladékot adhat az önköltség befizetésére. (HTJSZ - 3.3.2.1.1.6.)

A rektor – ha a jogszabály kivételt nem tesz – a Hallgatói Szociális és Ösztöndíj Bizottság egyetértésével, a hallgató szociális helyzetére és tanulmányi eredményére tekintettel – a Neptun rendszerben leadható kérelemre – a befizetés határidejének és módjának egyidejű megállapításával részletfizetési kedvezményt, vagy fizetési haladékot adhat a térítési díj befizetésére. Nem adható részletfizetési kedvezmény vagy halasztott fizetési lehetőség a mulasztási és késedelmes teljesítési díj megfizetése alól, továbbá a közösségi célú tevékenységben való részvétel alapján. (HTJSZ - 3.3.2.2.2.4)

A fizetési kedvezmény iránti kérelmeket a fizetési határidő lejárta előtt szükséges beadni, valamint a fizetési kötelezettségeket a megkapott kedvezmény szerinti határidőben teljesíteni , mert a fizetési kötelezettség elmulasztása az önköltség esetében akadálya a félév végi vizsgákra jelentkezésnek, leckekönyv felvételének, vizsga jelentkezéseknek, illetve a regisztrációnak és a záróvizsgázásnak is (HTJSZ 3.3.1.1.9).

A rektori méltányossági kérelem leírása itt található.